SFATUL MEU PENTRU CEA MAI FERICITĂ CĂSNICIE

author avatar

Prologue

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Despre Mine

SFATUL MEU PENTRU CEA MAI FERICITĂ CĂSNICIE

Sunt mai mult decât sigură că ai citit deja o mulțime de bloguri, articole și sfaturi de la diferiți experți care scriu despre rețeta celei mai fericite căsnicii. Nu este deloc greșit, din contra te felicit și te încurajez să faci asta în continuare pentru că orice informație, părere, îți poate aduce ACEA revelație.

Astăzi aleg să împărtășesc cu tine rețeta acelei căsnicii REUȘITE… rețetă ce a fost testată și de mine, dar și de alte cupluri care au lucrat cu mine de-a lungul a 15 ani. Am căutat să îmbunătățesc această rețetă și fiecare nouă experiență mă face să mai adaug câte un ingredient… ACEL ingredient, care face relația altfel decât cele despre care am tot auzit.

Eu am început lucrul cu mine însami, încă din adolescență… Toți am trecut prin despărțirile din liceu, prin experiențele din facultate și prin poveștile care au contribuit cu adevărat la maturizarea noastră.

De când mă știu, am simțit că doi oameni, parteneri, iubiți nu se întâlnesc niciodată întâmplător. Fiecare relație este evolutivă și mereu mi-a plăcut să studiez relația în care eram „mai mult decât era necesar”, cum ziceau unii… Dar iată că nu a fost așa, pentru că am privit fiecare experiență ca pe o lecție și fară acest „studiu”, nu aș fi putut astăzi să scriu acest articol.

Hai să nu mai lungim vorba și să intrăm în subiect. Îți voi prezenta mai jos o serie de sfaturi, o compilație mai exact, din lucrul cu mii de cupluri de-a lungul anilor, dar și din propria experiență.

Mergeți la întâlniri nocturne

Doar pentru că ești căsătorit/ă nu înseamnă că ar trebui să renunți să te întâlnești cu partenerul tău, așa cum obinșuiai să o faci la începutul relației. Te-ai gândit pănă acum să ieși la o întâlnire cu partenerul tău? Cine zice că după ce te căsătorești nu trebuie sa mai ai inițiative pe care le aveai la începutul relației? Cine spune câ întâlnirile romantice sunt doar pentru cuplurile nou formate? Fă-ți curaj, timp și propune-i partenereului să reveniți la vechile obiceiuri, cele de la începutul relației voastre. Încearcă să renunți să vorbești despre buget, program, copii sau muncă în timp ce aveți o întâlnire, și încurajează-ți soțul/soția să facă la fel.

Comunică! Partenerul tău nu este un cititor al gândurilor.

Comunicarea constantă și cât mai deschisă te va menține pe aceeași lungime de undă și te va ajuta să rămâi conectat emoțional cu partenerul/partenera ta. Vorbește cel puțin 20 de minute pe zi cu el/ea, despre ceea ce te macină și ceea ce nu te lasă să rămâi concentrat/ă pe relația ta cu el/ea… chiar dacă asta presupune să vorbești despre problemele tale de la job, despre bani, despre viața sexuală, gândurile, dorințele, obiectivele și preocupările tale. Reamintește-ți cât mai des că „Soțul/Soția NU este un cititor al gândurilor … de aceea trebuie să îl las tot timpul să știe ce anume vreau, mă deranjează sau îmi doresc.”

Lasă garda jos când simți că ai greșit

Cu toții facem greșeli. Acceptă că și tu faci prostii, spui prostii și că așa ajungi să iți rănești partenerul. Majoritatea rănilor conjugale sunt neintenționate, și toți avem puterea sa le observăm, așa că asumă-ți! Dacă sunt generate de tine, sunt sigură că ai puterea să lași garda jos și să le observi. Asumă-ți, pentru că asumarea este mai puternică decât 1 000 de scuze la un loc.

Concentrează-te pe calități

Persoanele pozitive se concentrează, de obicei pe ceea ce face partenerul BINE, chiar și în momentele când totul pare sa meargă pe dos. În loc să subliniezi toate greșelile făcute de partener, scrie 5 lucruri pe care le face bine în fiecare zi. Îți va înmuia inima și te va ajuta să il apreciezi, cu defecte cu tot.

„Aleg să mă conducă iubirea”

A face lucruri din iubire e o alegere. A face lucruri din răzbunare este tot o alegere. Care variantă de acțiune crezi că este mai eliberatoare?

Exact! TOTUL se topește în iubire.

Dacă iți amintești, v-ați promis in ziua nunții iubire necondiționată, să vă onorați și să vă prețuiți toată viața unul pe celălalt… I-ai promis partenerului că îi vei arăta și vei alege indiferent de situație, DRAGOSTEA. Îți amintești aceste promisiuni? Atunci au fost făcute din Suflet, acum ce s-a schimbat?

Citeam recent scrierile lui Neale Donald Walsch, și în primul volum din seria „Conversații cu Dumnezeu” acesta spune așa: „Pune-ți mereu întrebarea: Ce ar face FACE iubirea în acest moment?… Si ascultă-i răspunsul”.

Mi-a intrat în Suflet și nici nu ai idee cât mi-a ușurat viața… Și cât m-a ajutat în relație!

 

Găsiți o soluție din care să câștigați amândoi

Ce caută oamenii mereu? Sa aiba DREPTATE, nu? Felicitări! Tocmai ai găsit calea pentru a distruge o relație. Într-o căsnicie trebuie să găsiți soluții împreună… Trebuie sa căutați să ajungeți la un consens. Căsnicia nu este un concurs și nici o competiție între două echipe… Nu este vorba despre tine sau despre el, ci despre AMANDOI. Tu și soțul tău faceți parte dintr-o echipă. Amintește-ți acest lucru de fiecare dată când simți că intri în „combat”.

Sărutați-vă des

Sunt unul dintre acei oameni care crede cu adevărat ca sărutul este mai intim decât sexul. Există ceva senzual și romantic intr-un sărut pasional cu soțul tău. Deci, nu există un moment special pentru un sărut… Fă din fiecare sărut un moment special.

Fie că este vorba de o mică atingere, de un sărut rapid de revedere sau de o sesiune de săruturi înainte de sex, bucură-te de buzele ce tocmai s-au conectat!

Iartă întotdeauna

Știi că iertarea nu are nicio legătură cu soțul tău, ci de fapt, are legătură cu tine? Faptul că refuzi să ierți sau să treci peste o ceartă, o durere pe care soțul/soția ți-a cauzat-o nu te face decât să fii plin/ă de resentimente, supărat/ă și trist/ă. Alege să iți vezi partenerul prin ochii compasiunii și alege să dai drumul suferinței! Te va elibera!… Ai încredere în mine!

Hai că nu e greu deloc! Încearcă! Nu ai de pierdut absolut nimic!

Lasa Un Comentariu

avatar
distribuiri