O CĂSNICIE PUTERNICĂ NU APARE DIN SENIN

author avatar

Prologue

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Despre Mine

O CĂSNICIE PUTERNICĂ NU APARE DIN SENIN

Când încă eram căsătorită cu primul soț, credeam că iubirea într-o căsnicie se dezvoltă de la sine… Că nu trebuie să faci mare lucru și că este suficient ca între cei doi parteneri să existe acea atracție… Nimic mai fals! O căsnicie trebuie ÎNTREȚINUTĂ. Înainte de toate, aceasta este “copilul” celor doi parteneri.

Este adevărat, iubirea este „sămânță”, însă cum va arăta „copilul” peste câțiva ani? Cum va crește? Asta depinde doar de cei doi parteneri implicați.

Prima căsătorie m-a învățat următoarele lucruri:

O căsnicie puternică nu apare din senin.

O căsnicie fercită nu apare din senin.

O căsnicie unde totul este roz nu apare din senin.

O căsnicie sănătoasă nu apare din senin.

O căsnicie prosperă nu apare din senin.

Indiferent de cât de mare și de profundă este iubirea într-un cuplu, provocările vor apărea mereu. Oamenii nu sunt perfecți… și fară o atitudine potrivită, orice greșeală poate distruge toată magia relației tale, încrederea, intimitatea, bucuria și entuziasmul dintre tine și partenerul tău.

La fel ca și tine, relația ta este în permanență, evoluție, schimbare, important este să vezi orice provocare adusă relației drept oportunitate pentru a-ți consolida și mai mult relația de iubire. Situațiile imprevizibile nu au scopul să te facă să renunți la dragostea pe care i-o porți celui de lângă tine, ci din contra au rolul de a te scoate din zona de confort și deci să îți ofere o nouă perspectivă asupra relației… totul depinde de modul în care alegi să reacționezi! Atitudinea ta și a partenerului va influența modul în care căsnicia va evolua.

Există iertare?

Există căință?

Există împăcare?

Există comunicare deschisă?

Există ințelegere reciprocă?

Există recunoștință?

Hai să înlocuim așteptările și pretențiile pe care le avem de la celălalt, cu ceea ce am enumerat mai sus.

De ce?

De-a lungul anilor am învățat că nu trebuie să am așteptări. Pare un clișeu, însă dacă vei face asta vei realiza că este drumul sigur către… eșec. Nu poți impune cuiva să se comporte doar așa cum vrei tu… Pentru că nu te-ai căsătorit cu un robot, te-ai căsătorit cu un alt Suflet, care are și el o identitate, iți amintești? La un moment dat, insecuritățile vor ieși la suprafață, iar tu, sau partenerul tău veți răbufni și durerea pe care unul dintre voi o va simți, va fi incredibilă. Lucrurile nu se vor întâmpla întotdeauna așa cum vrei.

Și am simțit aceste lucruri chiar pe pielea mea… Eram tot timpul nemulțumită și nu știam decât să reproșez. Așteptam totul de-a gata și credeam că mi se cuvine fiecare moft. Ei bine, nu așa se construiește o relație. Dacă la început aveam senzația că a apărut din senin o relație perfectă, circumstanțele ulterioare m-au făcut să realizez că ingredientele pentru a o menține sănătoasă, nu apar din senin și presupune implicare și toleranță față de dorințele celuilalt.

Eu m-am izolat pentru că nu voiam să înfrunt adevărul… De fapt, nu voiam să accept nici în ruptul capului că și eu sunt parte din problemă. Și eu făceam greșeli, însă nu voiam să mă uit și în gradina mea. Era mult mai ușor să dau vina pe alții… Și asta m-a costat.

Ce-i drept, la început nici nu îmi dădeam seama… Dar cu timpul am început să realizez, însă degeaba… Pentru că orgoliul era atât de mare, încă i-am permis să învingă. Dar ce crezi? Eu am fost cea mai crunt lovită de propriile mele alegeri.

Și atunci am lăsat garda jos. L-am lăsat pe Dumnezeu să-mi puna mâna pe Suflet și să mă ghideze. Mi-a șoptit că iubirea necondiționată este cheia. Și că o pot accesa în fiecare moment. Trebuie doar să-mi aduc aminte de fiecare dată că sunt capabilă să iubesc fară condiții. Până la urma, cine sunt eu să pun condiții cuiva?

Trebuie să îți spun că la consolidarea unei căsnicii, ambii parteneri trebuie să pună umărul la treabă, ambii parteneri trebuie să-și aducă aportul. Dacă eu îi impun celuilalt ceva, se mai consideră că amândoi construim? Bineînțeles că nu! Am reușit să-mi schimb perspectiva despre căsnicie și în loc să fiu înverșunată și frustrată din cauza anumitor circumstanțe pe care le experimentam, am ales să ofer libertate partenerului și am ales să-mi ofer și mie libertate. Am înțeles că trebuie să construiesc și eu, nu doar să aștept.

Acum înțelegi de ce spun mereu că fiecare situație vine în viața noastră pentru a ne ÎNVĂȚA ceva și de ce este crucial să fim foarte atenți, să fim foarte prezenți în propria viață?

Puneți mereu întrebarea „Ce vrea să îmi arate această situație? Unde greșesc?”. Soluția este să te raportezi la tine prima dată! Eu așa am început să mă lovesc de „ideea” iubirii necondiționate… Pentru că pe atunci era doar o IDEE. Dar ușor-ușor, începusem să conștientizez faptul că iubirea necondiționată era mai degrabă o alegere…Și doar cu ajutorul ei pot construi. Ce-i drept, iubirea necondiționată apare din senin, pentru că o conținem încă de la naștere… Însă, tu ce alegi să faci cu ea? Învață să o integrezi în fiecare acțiune!

Cele mai puternice căsnicii sunt acelea în care partenerii aleg să se iubească indiferent de circumstanțe.

Cele mai puternice căsnicii sunt acelea în care partnerii aleg IUBIREA în acele momente când pare mai „convenabil” să aleagă ura sau răzbunarea.

Daca iți dorești o căsnicie puternică, sănătoasă, plină de iubire și prosperă, trebuie să o construiești, cărămidă cu cărămidă, începând de la o bază solidă. Iar când o parte a căsniciei nu este construită așa cum ar trebui să fie, trebuie să ai dorința să corectezi și să reușești să o repari, pentru că altfel totul va fi compromis și susceptibil de degradare și prăbușire.

Lasa Un Comentariu

avatar
distribuiri