IMPORTANȚA DE A FI ONEST ÎN CĂSNICIE

author avatar

Prologue

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Despre Mine

IMPORTANȚA DE A FI ONEST ÎN CĂSNICIE

toți purtăm o mască.

Această mască reprezintă ACEA versiune impecabilă a noastră, acea mască pe care ne-o punem atunci când interacționam cu ceilalți si vrem sa părem perfecți. Fără pată. Fără cusur.

O purtăm la muncă, la petrecerile cu colegii, când interacționăm pentru prima dată cu diverși oameni, și ajungem să o purtăm până și cu cei mai apropiați.

Transformăm această mască într-un mecanism de apărare și ușor-ușor nu mai permitem nimănui să privească în Sufletul nostru. Unde duce acest lucru? La un scenariu foarte trist. Nu vom mai forma niciodată relații autentice, bazate pe sinceritate și ne vom degrada cu timpul, transformându-ne în niște roboți. Acest lucru duce la epuizare și ne vom trezi la un moment dat că trăim într-o minciună continuă.

Căsătoria este și ar trebui să fie o poveste diferită.

Căsnicia trebuie să fie acel loc în care ne găsim curajul de a fi noi înșine, acel loc sigur în care ne simțim liberi, acel loc unde lăsăm măștile la intrare. Bineînțeles, este vorba de un ajutor reciproc pentru că fiecare partener trebuie să ofere celuilalt un cadru prielnic, înțelegere și suport, indiferent de ceea ce s-ar putea afla „sub mască”.

Despre asta ar trebui să fie căsnicia… Despre adevăr. Despre libertatea de a fi tu însuți. Despre înțelegere. O căsnicie trebuie să fie autentică, să se diferențieze de ceea ce am auzit și văzut de-a lungul timpului. O căsnicie este despre ajutorul dat celuilalt, despre dezvăluirea celei mai bune versiuni a fiecăruia și despre șlefuirea ei.

Oricât de dur ar fi adevărul în anumite situații, vei realiza că de fapt a fost mai mult decât eliberator să spui ce gândești. Pentru amândoi! Nu puteți îmbătrâni împreună daca nu alegeți sinceritatea pentru că este imposibil să iubești o masca o viață întreagă.

O cale de a experimenta cu adevărat capacitatea celuilalt de a iubi necondiționat este de a-ți da toate măștile jos… De a-ți da voie să fii vulnerabil… De a lăsa absolut toate armele jos… Iar vulnerabilitatea este atinsă doar prin onestitate și transparență… Când ai curaj să îi spui celuilalt „Uite, așa arata Sufletul meu”…

Dacă nu vei fi real și transparent în căsnicia ta, relația ta nu va fi niciodată una adevărată.

Trebuie să îți spun că minciuna este întodeauna cea care se face vinovată pentru căsniciile dureroase. Deși situațiile cu care te vei confrunta în relație te va face uneori să apelezi la minciună, pentru că așa spui tu că nu îți vei face partenerul să sufere, țin să îți spun că rezultatul va fi contrariul.

Într-un astfel de scenariu, onestitatea este colacul de salvare, dacă ne dorim să ne asumăm în continuare aceasta căsătorie. Comunicarea deschisă asigură depășirea celor mai grele situații. Cum poți fi o echipă cu partenerul tău dacă nu sunteți pe aceeași lungime de undă? Cum puteți face noi strategii și planuri dacă nu sunt toate cărțile pe masă? Pentru a lucra împreună, pentru a consolida relația, trebuie să fiți reali. Doar așa vei putea să faci față tuturor provocărilor.

A-ți da masca jos înseamnă a avea curaj să ceri ajutor partenerului lui.

Hai să iți povestesc ceva din propria mea experiență.

În timpul relației mele cu primul meu soț, mi-am pierdut locul de muncă. Nu știam încotro să mă îndrept. Mă simțeam nefolositoare, fără direcție și credeam că voi ajunge o povară pentru cel de lângă mine. Așa că am ales să mă prefac cât de bine știam eu. Lecțiile de actorie m-au ajutat o perioada până când… bineînțeles, am clacat.

Voiam să-i arat soțului că eu sunt puternică, că nu mă destabilizează nimic… nu mi-am permis nicio clipă să cer o îmbrățișare neașteptată, să plâng și să-mi dau voie să-mi arăt durerea, dar și frustrările. Mereu când mă întreba cum a mers interviul, îi răspundeam că EU nu eram mulțumită de condițiile ce îmi erau impuse… O minciună!

Zâmbeam forțat și trăiam într-o realitate care nu era a mea. Mascam sensibilitatea cu duritate și ulterior cu agresivitate. Țipam în continuu, nu-mi convenea nimic și transformasem atmosfera din casă într-un iad.

Iți dai seama câte am făcut pentru a-mi masca durerea? Câte am distrus pentru a păstra o aparență. Stau acum și mă gândesc… Oare câștigam sau pierdeam mai mult dacă îmi dădeam voie să am acele momente de slăbiciune? Te încurajez să iți pui și tu aceasta întrebare… Vei vedea că răspunsul este că, vulnerabilitatea și eliberarea ta față de partener îți va aduce doar câștig, atât ție cât și relației.

Am reușit într-un final să împărtășesc ceea ce simțeam. Am lăsat minciuna la o parte și am mărturisit cât de rușinată mă simțeam. Mi-era rușine că n-aveam un loc de muncă și gândeam că soțul meu nu va mai fi mândru de mine. Sinceritatea m-a eliberat, pentru că doar atunci am avut parte de suportul lui. Recunosc, mi-a fost extrem de greu SĂ FIU EU, dar am înțeles că doar așa pot forma o echipa cu soțul meu.

Onestitatea și transparența sunt instrumente pentru iubire și arme împotriva rușinii.

Când alegem minciuna, partenerul nostru este de fapt jefuit de posibilitatea de a ne iubi. Onestitatea încurajează evoluția și adaugă o profunzime relației. Transparența este o bază puternică în căsnicie, deoarece așa se dezvolta încrederea.

Onestitatea spune: „Suntem în aceeași echipa”.

Transparenta spune: „Vreau să te cunosc mai mult și vreau să mă cunoști mai mult!”

Ține minte asta!

Transparența este relevantă pentru o căsnicie sănătoasă și de lungă durată (ceea ce ne dorim cu toții, nu?). Vulnerabilitatea și onestitatea vor crea un spațiu benefic pentru dezvoltare și evoluție… atât pentru tine cât și pentru partener!

Lasa Un Comentariu

avatar
distribuiri