CUM SĂ LUPTAȚI, ASTFEL ÎNCÂT SĂ CÂȘTIGAțI AMÂNDOI

author avatar

Prologue

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Despre Mine

CUM SĂ LUPTAȚI, ASTFEL ÎNCÂT SĂ CÂȘTIGAțI AMÂNDOI

Hai să începem direct cu un exercițiu: Te rog să te gândești la ultima neînțelegere pe care ai avut-o cu partenerul tău.

Ești mândră/u de modul în care ai gestionat-o?

Conflictul este inevitabil într-o căsnicie… Acesta tot va apărea la un moment dat. Dar amintește-ți mereu să transformi orice situație tensionată într-un aliat. Vezi de ce a apărut. Controleaz-o tu pe ea, nu o lăsa pe ea să te controleze. … De aceea este extrem de important să știi cum să abordezi fiecare neînțelegere. Nu urmări să-l învingi pe celălalt. Fă-l învingător. Comportați-vă că o echipă și scoateți arsenalul de înțelepciune și maturitate, pentru a ieși amândoi câștigători.

Întâmpină orice situație la fel cum ai face într-o luptă – bine pregătit/ă și cu un plan. Și cel mai important! Privește-l pe celălalt că un COECHIPIER, nu ca pe un dușman!

M-am gândit să iți ofer câteva instrumente pentru a ști pe viitor cum să soluționezi o neînțelegere cu partenerul tău, ca o ECHIPĂ!

1. Ai răbdare și ascultă.

Atunci când partenerul tău deschide o discuție, este important ca acesta să se simtă auzit. Deci, nu îl întrerupe și dă-i timp suficient pentru a te face să înțelegi și punctul lui de vedere.

2. Clarifică

Înainte de a răspunde, asigura-te că ai înțeles mesajul pe care partenerul tău a încercat să ți-l transmită. Clarifică orice nedumerire folosind sintagma: „Deci, ceea ce vrei să spui este că…” sau „Ajută-mă să înțeleg mai bine ”, „Spune-mi dacă am înțeles bine”. Dă-i ocazia să te lămurească, nu mai face presupuneri.


3. Acceptă

Nu iți pune partenerul la zid din primul moment în care deschide gura să discute cu tine. Nu folosi expresii de genul: „Nu este adevărat ce îmi spui!”, „Eu niciodată, tu întotdeauna…”

Chiar dacă nu ești de acord cu ceea ce iți spune, accepta că acelea sunt trăirile lui, nu căuta să-i controlezi mintea, acțiunile și judecata. Ia-ți câteva momente, fă un pas în spate și poți începe cu: „Nu mi-am dat seama că te-ai simțit așa… în legătură cu…”.

4. „Mă simt așa când … pentru că…”

Dacă te-ai supărat, spune-i mereu partenerului CUM te simți și DE CE te simți în felul acela. Ce anume din acțiunile lui ți-au generat această stare. Este esențial să nu dai vina pe el, fără să îi spui măcar motivul. Iți reamintesc, nici tu și nici el nu sunteți cititori de gânduri. Nu veți rezolva niciodată o situație dacă vă jucați, „de-a ghici ghicitoarea mea!?”.

5. Nu ridica niciodată vocea

Este bine să fii aprig, dar nu este niciodată bine să ridici vocea la partenerul tău. Țipatul escaladează conflictul rapid și face mai mult rău decât bine.

6. Ia o pauză

Dacă simți că te ia valul prea mult, este în regulă să spui: „Iubire, te iubesc și vreau să rezolv această problemă, dar am nevoie de 30 de minute pentru a mă calma. Putem discuta despre asta din nou peste o jumătate de oră?” .

În cazul în care partenerul solicită un interval de timp, înțelege și acordă-i timp.

7. Rostește fiecare cuvânt cu dragoste

Atunci când simți să faci o observație, fă-o cu dragoste. Nu încerca să iți impui un punct de vedere prin agresivitate, pentru că nu vei face decât să-l îndepărtezi pe cel din fața ta și iți garantez că nu va auzi un cuvânt din tot ceea ce ai de spus. Tu cum reacționezi atunci când cineva țipă la tine, și iți impune parcă să te schimbi? O mai poți privi pe aceasta ca pe un sfat? Nicidecum! Te simți de parcă cineva a atentat la viața ta, la ceea ce ești tu, la ceea ce iți place ție… La identitatea ta cu alte cuvinte. Prin agresivitate și control, nu vei ajuta niciodată un om să se vindece. Nu vei face decât să-i impregnezi ideea că este plin de defecte și că are nevoie să se „corecteze”. Ori, iți reamintesc că oamenii nu sunt „defecți”. Oamenii sunt doar „diferiți.” Ceea ce e „greșit” pentru tine, pentru el poate fi „corect” și invers…

Așadar, dacă vrei să fii ascultat, dacă vrei să creezi un mediu benefic pentru o discuție cu privire la o problemă care te apasă de câteva zile , apelează la calm, căldură și… dragoste. Emoția din cuvinte este prima care ajunge la interlocutor… Așadar, tu cu ce emoție alegi să comunici?

8. Niciodată, dar niciodată nu folosi cuvântul „Divorț”

Cu excepția cazurilor în care partenerul tău este abuziv, iți îngrădește libertatea și alte asemenea exemple ce au legătură cu integritatea ta, acest cuvânt este o condamnare la moarte pentru relația ta. Impune-ți să nu-l folosești niciodată și ține-te de această promisiune. Nu face din orice discuție banală, un circ în care să „ameninți” cu divorțul.

9. Încheiați discuția cu un moment intim.

Și când spun intim, nu mă refer doar la sex. Mă refer și la o îmbrățișare caldă, la un sărut profund… Apropiați-vă sufletele din nou! Acela va fi momentul în care veți realiza că AȚI CÂȘTIGAT ÎMPREUNĂ!

Lasa Un Comentariu

avatar
distribuiri