CUM SĂ IERT ȘI SĂ UIT AVENTURA SOȚULUI

author avatar

Prologue

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Despre Mine

CUM SĂ IERT ȘI SĂ UIT AVENTURA SOȚULUI

E o întrebare corectă, nu? Cum ai de gând să uiți și să ierți că soțul tău te-a înșelat, că a avut o aventură?

S-a dovedit că partea cu iertarea și uitarea, deși dorită de tine, nu este un proces tocmai ușor. Nu poți apăsa un buton de „delete”, nu poți pocni din degete și șterge cu buretele. Însă, iertarea va veni în cele din urmă. Dar uitarea? Ei bine, asta chiar e o chestiune complicată.

Ai presimțit ce era să se întâmple?

Pot să pun pariu că nu. Majoritatea femeilor nu se așteaptă ca soțul lor să fie infidel, și atunci când află că au fost înșelate, experimentează un adevărat șoc. Chiar și atunci când ai sesizat mici indicii, semne, schimbări, care te trimit cu gândul că s-ar putea ca el să aibă o aventură, confirmarea bănuielilor vine ca o lovitura în moalele capului.

De ce? Pentru că te-ai căsătorit cu acest bărbat ca să fii fericită toată viața, fară a-ți mai face griji pentru ce urmează. Nu vrei să ai îndoieli, nu vrei nici măcar să te gândești la opțiunea că te-ar putea trăda cu alte femei…

A putut sa fie cu altcineva?

Ca soție, nu vrei să-ți petreci zilele întrebându-te cum să-ți ierți soțul pentru că te-a rănit în acest fel.

De ce ar trebui să ai în vedere iertarea și uitarea că el s-a culcat cu o altă femeie?

Poate că nu ar trebui. S-ar putea să nu merite. A dat-o în bară de prea multe ori. O dată este suficient, nu?

Dar nu-i așa de simplu.

Hai să explorăm împreună problema.

Ce l-a determinat să te trădeze într-un asemenea mod?

Se pare că există numeroase motive pentru care soțul tău te-a trădat, și toate aceste lucruri trebuie să fie luate în considerare înainte să te gândești să îl ierți și să uiți că te-a înșelat.

Astăzi, vom vorbi despre ce ar trebui să faci ca să poți trece peste faptul că soțul tău te-a înșelat. Vom vorbi despre cele 5 posibile motive pentru care soțul tău a fost implicat într-o aventură extraconjugală.

Probabil, vrei de asemenea să știi cât durează, în mod normal, pentru a ierta infidelitatea.

De asemenea, vom explora ce s-ar putea întâmpla cu sentimentele tale acum, când știi că soțul tău este un trădător.

În cele din urmă, vom vorbi despre motivul pentru care îți este atât de greu să treci peste faptul că te-a înșelat și ce poți face dacă crezi că nu poti depăși acest moment.

În încheiere, vom aborda o altă problemă. Ce anume poți face dacă soțul tău te-a înșelat de mai multe ori? Dacă a fost implicat în aventuri cu mai multe femei. Dacă te-a înșelat constant, de-a lungul relației voastre.

S-ar putea să iți pui întrebarea dacă poți trece peste durerea imensă provocată de trădări repetate.

Vei afla că modul în care treci peste dezamagirea unor cazuri repetate de infidelitate este o provocare de două ori mai mare, și asta pentru că va trebui să observi dacă relația ta cu el chiar merită să continue.

Cum pot trece peste durerea imensă provocată de trădare?

Când nu-ți poți ierta soțul pentru că te-a trădat, probabil căsătoria este blocată într-un punct mort. Știu că este greu. Te-ai căsătorit cu un bărbat despre care credeai că îți va fi credincios.

Dar el nu a fost. El a trădat. A renunțat la tine pentru o dorință, o ispită, a avut un moment de slăbiciune, sau pur și simplu, s-a lăsat condus de alte instincte pe care le avea în minte și în suflet.

Așa că, acum trebuie să înveți să treci peste durerea provocată de aventura lui, și să mergi mai departe cu toate rănile sufletești pe care ți le-a provocat.

Nu iți spune că tu nu poți, pentru că toți avem în noi puterea de a învăța să iertăm, o dată cu trecerea timpului.

Ar trebui să iert ceea ce a făcut?

Trebuie să știi doar că vei fi într-un loc vulnerabil destul de mult timp. Așa că ai grijă de acei demoni interiori care ți-ar putea vorbi.

Vocile supărate din mintea ta-ar putea încerca să te convingă că soțul tău nu merită. Că nu vei putea niciodată să-i ierți infidelitatea.

S-ar putea să fii „bântuită” de scenariile referitoare la modul în care te-a înșelat și a iubit o altă femeie. Asta îți va provoca o serie de emoții, dorințe care te vor tulbura, indecizii și o luptă între iertare și răzbunare.

Primul pas în recuperarea stării de liniște și împăcare cu tine, dar și cu ceea ce a făcut soțul tău este să îi dai lui timp să îți explice de ce a făcut asta și ție, să fii sinceră cu tine și să înțelegi ce anume l-a determinat pe el să procedeze astfel.

De ce te-a inșelat cu o altă femeie?

Așadar, care sunt cele 5 motive pentru care soțul tău te-a înșelat și s-a dus la altă femeie?

Motivele pentru care bărbații aleg să-și înșele soția nu sunt niciodată complet clare la început.

Cel mai probabil, el nu îți va spune niciodată motivul complet. Stiu că sună dur, și poate fi foarte dificil de acceptat. Dar, ia în considerare următorul lucru: deja l-ai prins într-o minciună. A fost cu o altă femeie fară ca tu să știi. Orice ți-ar spune acum nu va mai putea fi credibil în ochii tăi.

Așa că nu te bloca în asta. Este important, da, să afli DE CE a făcut-o? Vom vorbi și despre aceste motive. Dar nu este un lucru simplu nici pentru tine, nici pentru el.

Se poate ca el să știe de ce a comis adulterul, însă nu poate înțelege nici el pe deplin situația și nici acțiunile sale.

Ar trebui să înțelegi și să accepți că se poate minți pe el însuși în legătură cu motivele.

Haide totuși să identificăm aceste motive. Niciunul nu este oferit ca modalitate de a-l ierta pe soțul tău pentru acțiunile lui, dar s-ar putea să îți ofere o informație, despre ce anume l-a determinat să comită cel mai grav păcat al unei căsnicii. Poate așa vei putea să vezi și tu ce anume nu a funcționat, și de ce s-a ajuns aici. Mai ales dacă în căsnicia voastră deja lucrurile începeau să scârțâie și în alte privințe.

1.         Bărbații își înșală soțiile pentru că vor să facă sex cu alte femei

Știu că sună dur și pare o generalizare dar, ăsta este adevărul. Sexul este un element de bază pentru toți oamenii, iar bărbații, în special, tind să se gândească mai mult la asta.

Știind că te are pe tine și că poate face dragoste cu tine este important pentru el. Cunoașterea altei femei și înșelarea cu ea în „modul biblic” satisface anumite instincte primare de bază.

Așadar, uneori, un bărbat căsătorit va trece această linie, chiar dacă știe că e ceva grești, și va căuta sex pentru propriile sale nevoi. Nu pentru dragoste ci pur si simplu pentru satisfacție sexuală.

2.         Poate fi foarte greu să-ți ierți soțul, dacă a fost ispitit și ademenit

Se întâmplă. O altă femeie îi poate atrage atenția.  Și având în vedere că am zis mai sus că, bărbații vor să facă sex cu alte femei, nu este foarte dificil ca soțul tău să fi căzut în mrejele alteia.

În cele mai multe cazuri, un bărbat căsătorit, va rezista tentației pentru că te iubește și este fericit și mulțumit de tot ceea ce îi oferi. Dar chiar și cel mai iubitor și mai grijuliu dintre bărbați, poate avea un moment de slăbiciune iar dacă toate astrele se „aliniază”, iar cealaltă femeie este hotărâtă să-l facă să cedeze, până la urma va reuși, iar el va ceda.

3.         Iertarea unei aventuri e mult mai dificilă atunci când bănuiești că soțul tău este nemulțumit de viața voastră amoroasă

Vorbim despre adăugarea unor „insulte” la rana produsă de trădare. Știi ce e interesant? În timp ce soțul tău consideră că mai aveți mult de lucrat la viața voastră amoroasă, ghici ce?! La fel este și în cazul tău, dar și a altor femei. Am discutat cu diverse femei despre acest subiect și ele se plâng , de asemenea, că soții lor nu le satisfac sexual în măsura în care ele își doresc. Când vine vorba de sex, un cuplu poate avea cu ușurință o deconectare, fară ca nici unul dintre parteneri să răspundă la nevoile celuilalt. Lipsa de comunicare este uneori problema, dar desigur că există și multe alte elemente care pot influența compatibilitatea sexuală a unui cuplu.

Așa că, atunci când un soț simte că este neglijat în dormitor, va pleca în căutarea satisfacției în altă parte. Din nou, este cel mai adesea un lucru fizic și nu pentru că nu te adoră.

4.         Spune că te-a înșelat pentru că nu te mai iubește

Este un gând oribil de luat în considerare.

Este posibil că soțul tău să nu te mai iubească, și mai rău, s-a îndrăgostit de cealalată femeie cu care are o aventură.

Da, dacă soțul tău rostește aceste cuvinte, poate fi destul de greu să-l ierți vreodată.

Dar permite-mi să îți spun ceva important.

Când bărbații îți spun că nu sunt siguri dacă încă te iubesc în același mod, sau că au găsit o altă femeie care este adevăratul lor suflet pereche, se dovedește, de cele mai multe ori, că nu este adevărat.

5.         Spune că nu are nici cea mai mică idee de ce te-a înșelat

Înainte să îi arunci în față toate injuriile și să-l dai afară pentru că ești dezgustată, ține cont că bărbații fac lucruri nechibzuite tot timpul. Toți acționăm prostește uneori. Chiar se poate ca el să fie confuz și să nu știe de ce a făcut-o. Lupta lui de a-ți explica de ce te-a înșelat poate fi, așadar, legitimă.

Sau, este posibil să știe exact de ce a comis adulterul și pur și simplu preferă să nu îți spună. Deci o nouă minciună din partea lui.

Indiferent de situație, dacă se va deschide, sau nu în fața ta, și îți va spune ce l-a făcut să facă asta, întrebările următoare te vor bântui:

  • Îmi spune adevărul?

Răspunsul este că, probabil, nu îți spune întreaga poveste. Ia în considerare că se află în modul de supraviețuire și minte despre unele lucruri.

  • Măcar știe ce vrea?

Adevărul e că soțul tău poate fi ușor confuz în legătură cu ceea ce-și dorește și ar putea opera pe pilot automat fară să se gândească la consecințele faptelor lui.

  • Se gândește oare că trădarea lui mă sfâșie?

Probabil că este atât de concentrat pe el însuși, încât n-are nicio idee. Se poate să fie atât de „prins” în aventura lui, încât nu poate vedea sau gândi lucrurile logic. Doar continuă să își facă jocul, sperând că nu va prins.

  • Pot spera că nu mă va mai înșela?

Răspunsul e, că cel mai probabil șansele ca el să te inșele din nou, sunt clar mai mari decât înainte de prima oară când a făcut-o.

  • Chiar contează atât de mult de ce a făcut-o?

Normal că lucrul acesta contează. Ar trebui să ai zero toleranță pentru acest gen de comportament, și știind de ce a făcut-o, te poate ajuta și pe tine și pe soțul tău să evitați viitoare episoade similare.

  • Ar trebui să-l iert dacă îmi spune că a fost dar o chestie de moment?

Clar nu. Cel puțin pentru un timp. Dacă soțul tău insistă că aventura nu a însemnat nimic și a fost doar ceva trecător, oprește-l în mijlocul frazei. Pleacă din cameră. Nu merită timpul tău în acel moment. Când un bărbat zice că cealaltă femeie nu a însemnat nimic pentru el, fie minte, fie încearcă să minimizeze lucrul îngrozitor pe care l-a făcut.

  • Este soțul meu doar o ființă sexuală, sărind de la o femeie la alta?

Nu există absolut nicio justificare pentru nici un bărbat căsătorit să treacă dintr-o aventură în alta, din nou și nou, ca și cum nu poate opri asta. Dacă soțul tău are o tulburare sexuală clinică, psihologică trebuie să beneficieze de tratament. În caz contrar, ceva trebuie să se schimbe rapid, deoarece este complet disfuncțional ca el să creadă că are o licență pentru a înșela.

De cât timp ai nevoie pentru a putea trece peste aventura soțului tău?

S-ar putea să te întrebi cât timp iți va lua să-i ierți trădarea soțului tău. De obicei, acest lucru ia mult timp. Nu este atât de ușor să te împaci cu ideea că te-a înșelat și să pui STOP gândurilor că „din cauza ta” el a ajuns să facă asta. Departe de adevăr… Nu-i vei putea șterge cu buretele toate acțiunile lui, și nu vei fi cu adevărat mulțumită până când nu îi vei vedea clar regretele și gesturile pe care le face ca să iți recâștige încrederea.

Partea cu iertarea nu se va întâmpla imediat după ce veți discuta. Acest lucru presupune TIMP.

Nu vei aveai nevoie neapărat de șase luni. Nici nu pot spune că iți va lua mai puțin de șase luni să vindeci toate rănile provocate și să vă salvați căsnicia.

Nici n-am să fiu fatalistă, să iți spun că iți vă lua ani și ani ca să depășești durerea și neîncrederea.

Nu funcționează așa. Fiecare situație e diferită.

Dar să-l ierți, într-un final, e important. Trebuie să o faci, nu neapărat pentru a face căsnicia să meargă, ci trebuie să o faci pentru tine.

Vindecarea trădării

Îți garantez că nu vrei să porți cu tine această suferință mult timp de acum încolo, sau chiar toată viața ta. Așa cum am spus, iertarea este importantă pentru tine în primul rând, și după pentru el, și pentru relație. Iertarea te va elibera, și mai mult te va ajuta să privești cu detașare toată situația.

Soțul tău va trebui să învețe să se ierte și el. Știu, s-ar putea să te gândesti: „de ce soțul meu trebuie să se ierte?”

Se dovedește că, în majoritatea acestor cazuri, bărbații care își înșală soțiile poartă sentimente de vinovăție. Pentru că, așa cum am spus, deși înșeală chiar dacă sunt într-un mariaj, ei fac acest „pas” simțind că procedează greșit.

Înșelatul într-o căsnicie distruge ambii partneri. Va fi de nevoie de multă vindecare de ambele părți pentru a merge mai departe.

Iată câteva lucruri care te va face pe tine să treci mai ușor peste lupta emoțională provocată de trădarea din partea partenerului.

5 lucruri pe care le poți face pentru a trece peste traumele provocate de aventura lui

Ia în considerare să faci toate aceste lucruri dacă vrei să treci peste provocarea dată cuplului tău, și provocată de faptul că soțul tău te-a înșelat.

Merită efortul dacă te gândești să rămâi cu soțul tău și în viitor. Și chiar dacă plănuiești să-l părăsești, tot ai nevoie să faci acești pași pentru a-ți liniști sufletul și mintea.

Ține minte, nu există rețetă de succes pentru a lasă totul în spate pentru totdeauna! Sincer, această experiență nu va dispărea niciodată complet din mintea ta.

Dar există anumiți pași pe care îi poți face pentru a readuce liniștea în viața ta, chiar dacă el te-a înșelat.

Pasul 1: Petrece puțin timp singură

Vei avea nevoie să petreci puțin timp de calitate cu tine însăți. Doar să conștientizezi ce s-a întâmplat poate fi copleșitor, așa că ia-ți câteva ore și mergi într-un loc în care poți fi doar tu cu tine.

Pasul 2: E important să eliberezi durerea

Plângi! E ok. Este un lucru sănătos din punct de vedere emoțional pentru tine.

Ce ți s-a întâmplat te doare extraordinar și trebuie să te eliberezi. Mai tărziu, s-ar putea să ai nevoie de un timp suplimentar departe de el, pentru a-ți așeza gândurile în ordine și pentru a începe un proces complet de vindecare.

Asta s-ar putea să nu fie abordarea potrivită pentru orice femeie care a aflat că soțul ei a fost infidel. Este posibil să nu fie chiar practic, în funcție de situația ta, dar în loc să iei o decizie pe moment, e mai bine să te îndepărtezi și să iți clarifici sentimentele.

Ar putea fi ore sau zile. Ia-ți cât timp simți nevoia. Acum e momentul tău, cu tine!

Dacă nu ești genul care plânge, atunci fă o activitate precum o plimbare lungă pe jos sau o plimbare cu bicicleta. Alergatul sau antrenamentul fizic de orice fel, în special în zilele următoare dezvăluirii aventurii soțului tău, iți pot fi de mare ajutor.

Pasul 3 : Nu face nimic la nervi pentru că vei reuși doar să adaugi și mai mult stres la situația ta deja nefericită provocată de infidelitatea soțului.

Când vei afla ce a făcut, emoțiile tale o vor lua razna. Nu complica lucrurile făcând sau zicând ceva impulsiv de genul: „Am terminat-o”, „Vreau să iți faci bagajele și să pleci, „Vreau să divorțăm etc.  Dacă insiști să știi fiecare detaliu al aventurii lui, lucrurile se vor degrada pentru amândoi. Sunt anumite aspecte, pe care chiar nu trebuie să le afli niciodată.

Vei fi foarte supărată și vulnerabilă când vei descoperi trădarea, deci nu caută alinarea în droguri sau alcool.

Tine minte, tu n-ai făcut nimic greșit. El a făcut-o.

Nu te lăsa pradă impulsului de a-i goli contul bancar și de a-l lasă fară nimic. Nu vrei să declanșezi un război financiar.

Atacurile de panică pot apărea dacă te isterizezi, așa că îndepărtează-te de medii și situații în care poți exploda.

Nu-l implora să rămână și nu insista ca el să plece la cealaltă imediat. Bineînțeles, o discuție trebuie să aibă loc, dar lasă-l pe el să o inițieze. Lasă-l să te convingă că s-a terminat. Veți avea suficient timp să discutați detaliile, ca un cuplu ca să confirmați și să validați faptul că relația adulteră s-a încheiat.

Nu acționa ca o victimă și nu juca rolul victimei. Da, ce a făcut soțul tău când te-a înșelat e oribil și complet greșit. Dar daca cazi în capcana de a juca rolul victimei riști să devii una în viitor.

Pasul 4: Nu te pripi să-ți iei imediat angajamentul că îl ierți

Este posibil ca o parte din tine să creadă că ar fi cel mai bine să-l anunți pe soțul tău că îl iubești în continuare și să-l ierți pentru că a avut o relație extraconjugală.

Stiu că cel mai probabil, încă îl iubești. Dar iertarea pentru un astfel de act nu ar trebui să vină cu ușurință.

Nu te gândi că dezvăluind că vei rămâne lângă el, că-l vei ierta și că vei trece peste, te va face să uiți că a avut o aventură, sau că asta va face lucrurile mai ușoare pentru tine și pentru el.

Nu va fi așa!  Și nu va fi, pentru că nu e real.

Mintea și inima noastră nu funcționează astfel.

În primul rând, trebuie să ai o perioadă de procesare și vindecare, pentru a merge mai departe și pentru a oferi o iertare reală.

Să treci peste nu e atât de ușor pe cât pare.

Va trebui ca soțul tău să iți recâștige increderea prin acțiuni, comportament și angajamentul pe care ți-l arată.

Pasul 5: Ia în considerare consilierea de cuplu

S-ar putea să puteți rezolva lucrurile pe cont propriu. Reconstruirea încrederii și repararea daunelor va dura întotdeauna ceva timp, indiferent de modalitatea pe care o alegeți.

Dar acesta poate fi un subiect dificil despre care să vorbești și la care să lucrezi, așa că uneori, te poate ajuta să treci peste infidelitatea soțului tău dacă apelezi la cineva care are experiență în astfel de probleme.

Durerea infidelității va trece vreodată?

 

Se poate se te gândești că durerea provocată de infidelitatea soțului tău nu va trece niciodată. Că va fi mereu acolo, și vei rămâne pentru totdeauna blocată într-un punct în care nu vei mai învăța niciodată să ai din nou încredere în el.

Gândul că trebuie să-l ierți după ce te-a trădat va fi mereu în mintea ta.

Dar să știi că, furia, amărăciunea, confuzia, ganduriile depresive și emoțiile cu care te confrunți se vor micșora în timp.

Viața merge mai departe și nu ne putem permite să ne îngropăm în locuri întunecate în care tot ce facem e să ne compătimim și să ne plângem de milă.

O cale mai bună

Da, e adevărat. Durerea nu se va risipi cu ușurință. Ceea ce a făcut nu va putea fi uitat. Este foarte posibil ca aventura lui să vă fi deteriorat definitiv căsnicia.

Dar vei învăța să mergi mai departe. Indiferent dacă asta înseamnă să faci asta singură sau cu el.

Te poți întreba: „Ce fac dacă nu pot trece peste faptul că m-a înșelat?”

Continuă să iți amintești că durerea din trecut se va diminua, și în curând te vei confrunta cu altfel de provocări.

Viața merge mai departe. Concentrează-te pe lucrurile care iți aduc fericire. „Îngroapă-te” în bucurii. E o alegere!

Soțul meu m-a înșelat de două ori. Ar trebui să mai rămân cu el?

Cum îl ierți daca a avut mai multe relații extraconjugale?

Te-ai ars o dată. Acum se întâmplă din nou. Poate fi și mai rău. Poate că te-a înșelat de mai multe ori decât știi tu.

Merită să te lupți pentru căsnicia asta?

Mă gândesc, că pentru cei mai mulți oameni răspunsul este clar NU.

Este posibil să nu câștigi prea multe dacă nu poți să crezi în soțul tău atunci când vine vorba despre cele mai intime aspecte ale căsătoriei voastre.

Să te recuperezi după trădarea bărbatului de lângă tine pare insuportabil. Imaginează-ți doar că trebuie să ai de-a face cu unul care iți frânge inima în mod conștient, de mai multe ori.

Este acesta un soț demn de iertare?

În unele dintre cazuri, devine inutil să îi mai acorzi o șansă. Vine un punct în care respectul tău față de tine trebuie să devină o prioritate.

Va putea sau va înceta vreodată să te înșele?

Dacă a făcut asta de mai multe ori de-a lungul căsniciei voastre, poate că ar fi mai bine să pui punct acestei relații care îți aduce mai multă suferință decât bucurie.

De fapt, ce mai este de salvat dintr-o căsnicie în care soțul a uitat de câte ori a înșelat?

Probabil nu prea multe.

Pentru a te ajuta să rezolvi această situație, ia în considerare aceste puncte înainte de a lua o decizie definitivă cu privire la următorii pași pe care îi ai de făcut în această căsnicie.

10 întrebări pe care să ți le pui înainte de a renunța la un soț care te-a înșelat de mai multe ori

1. Se întâlnește cu alte femei pentru că vrea să mă rănească și să mă facă de râs?

2. Oare lui chiar nu îi mai pasă de această căsnicie?

3. Iertarea mea se va traduce prin faptul că sunt de acord ca el să mă înșele în continuare?

4. Și-a învățat cu adevărat lecția sau doar îmi spune ce vreau să aud?

5. Pot să trăiesc, și rămân căsătorită cu un bărbat care se comportă astfel?

6. Îi neg acțiunile pentru că știu că el nu va renunța niciodată la aceste aventuri?

7. Lipsa lui îmi va aduce nefericirea?

8. Mă înșeală cu femeia cu care a mai făcut asta?

9. Cum va fi relația noastră având tot timpul nesiguranța că el mă va înșela din nou?

10. Mă voi putea ierta vreodată pentru alegerea de a rămâne într-o căsnicie în care soțul meu comite cu bună știință adulter și continuă să mintă în legătură cu asta?

Răspunde-ti cu sinceritate la aceste intrebări, punandu-te PE TINE pe cel mai înalt piedestal si ai curaj să iei decizia care te face cea mai fericită!

Lasa Un Comentariu

avatar
distribuiri