10 LUCRURI PE CARE MI-AȘ FI DORIT CA CINEVA SĂ MI LE fi SPUS ÎNAINTE DE A MĂ CĂSĂTORI

author avatar

Prologue

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Despre Mine

10 LUCRURI PE CARE MI-AȘ FI DORIT CA CINEVA SĂ MI LE fi SPUS ÎNAINTE DE A MĂ CĂSĂTORI

IATĂ 10 LUCRURI PE CARE MI-AȘ FI DORIT SĂ MI LE FI SPUS CINEVA ÎNAINTE DE A MĂ CĂSĂTORI:

Primul an este cel mai important an!

Consider ca primul an este cel mai important pentru ca acesta este momentul cand ar trebui sa se puna cea mai solida baza. Apoi urmeaza constructia propriu-zisa a relatiei, urmand ca aceasta sa fie intretinuta pentru a nu se prabusi. Asadar, fii foarte atent la ce “materiale” folosesti in ceea ce priveste constructia, pentru ca de ele depinde durabilitatea relatiei tale. Pune inca din primele zile sinceritate, asumare, iubire neconditionata, sprijin, autenticitate si vei vedea cum casnicia ta va deveni cel mai bun lucru care ti s-a intamplat vreodata.

Continuați să vă dati intalniri.

Am fost invatati (nu stiu cine ne-a invatat, dar observ ca s-a format o cutuma) ca intalnirile se practica doar la inceput… Ca intalnirile sunt pentru a ne cunoaste mai bine…

Draga mea… Sau dragul meu…

Intalnirile sunt si pentru consolidarea unei relatii. Pentru mentinerea acelei flacari aprinse… Mereu vom avea ceva nou de descoperit in celalalt si cum o poti face altfel, daca nu cum o faceai la inceput… prin intalniri romantice. Iti amintesti ce frumoasa era energia dintre voi la inceput? Erati curiosi unul in legatura cu celalalt, stiati sa ascultati… Va sarutati mereu cand va intalneati sau cand plecati… Va tineati de mana… Crede-ma! Aceste gesturi au un impact colosal!

Bagajele din copilărie există și nu dispar asa usor.

Identitatea noastra a fost modelată în primul rând de familia noastră. Gestionarea conflictelor, emoțiilor, banilor, felul de a comunica, protejarea traditiilor si a obiceiurilor, modul in care percepem mediul inconjurator… Toate acestea isi au radacina in educatia data de familie. Caută indicii care să te ajute să explice comportamentul partenerului tău, și NU SCUZE.

CEA MAI bună întrebare pentru partenerul tau ar fi: Cum ți-au arătat părinții tai ca se face acest lucru? Cum ai invatat de la parintii tai ca ar trebui sa gestionezi acest lucru?

Îți vei cere scuze și vei ierta tot timpul, deci pregateste-te sa fii bun/a la asta cu adevărat.


Întrucât toți facem greșeli, spunem lucruri stupide și facem lucruri stupide, trebuie să te asiguri că iti asumi greșelile.. Și nu ne referim doar la cuvinte goale precum „Îmi pare rău, iubire”. In aceasta situatie vorbim despre asumare… Despre dorinta de a repara lucrurile… Despre efortul de a le indrepta.

Micile gesturi contează cu adevărat.

Obisnuinta de a spune mulțumesc și te iubesc cat mai des, de a face un cadou fara o ocazie speciala, de a lua o cina romantica in sufragerie, vă va ajuta sa ramaneti conectati si sa va reamintiti de ce ati ales sa mergeti pe acelasi drum.

Sexul.

Momentele de intimitate nu ar trebui sa lipseasca nici dupa 15 ani de casnicie. Oferiti-va timp pentru sex. Faceti dragoste ori de cate ori aveti ocazia. Este o modalitate excelenta pentru a va reconecta.

Consilierea matrimoniala este, de fapt, un lucru bun.


Există un stigmat cum ca, doar oamenii slabi apeleaza la un consilier. Acest lucru nu este deloc adevărat. Pentru mine este o dovada de curaj ca esti pregatit sa iti asumi anumite greseli. Fiecare cuplu se blochează la un moment dat, si a cere ajutor de specialitate denota o mare dorinta de a repara ceea ce simti ca scartie…

Banii.

,
Cel puțin o dată pe lună, trebuie să stati împreună și să calculati ce bani intră, și ce bani ies din bugetul vostru. Vorbiti despre lucrurile pentru care doriti sa economisiti (achizitionarea unei case, o calatorie, o masina, etc.) si realizati-va obiectivele financiare impreuna. Discuțiile despre bani nu sunt cele mai fericite, dar trebuie să se întâmple pentru a fi totul ok. Acesta este un moment cand va puteti arata sprijinul reciproc la cel mai inalt nivel.

Este ok să nu fiți de acord uneori.


Te asigur că nu te-ai căsătorit cu persoana nepotrivita doar pentru că nu ești de acord cu unele lucruri. Sunteți doi oameni diferiți, care au crescut diferit, si nu numai, iar asta este un lucru bun, dar si foarte benefic pentru evolutia voastra.

De fapt sunteți mai puternici împreună decât separati, deoarece vă echilibrați unul pe celălalt din cauza diferențelor dintre voi. Așadar, atunci când nu sunteți de acord intr-o anumită problemă, asigurați-vă că aratati partenerului ca il apreciati si respectati, indiferent de situatie sau de ceea ce a considerat bine sa faca.

Judecata și critica vor distruge încrederea.


Vorbim despre o casnicie sanatoasa atunci cand ambii parteneri isi impartasesc gandurile, temerile, dorințele, poveștile și sentimentele. Insa, nu este suficient doar sa impartasesti… Trebuie sa fii capabil sa oferi si cadrul prielnic, pentru ca celalalt sa aiba incredere in tine si sa iti vorbeasca deschis despre trairile sale cele mai profunde… Sa simti acea siguranta ca langa tine se afla o persoana la care sa mergi atat in vremurile bune, dar si in vremurile rele. In momentul in care unul dintre voi judecă trairile celuilalt, se ridica automat un zid care nu face decat sa va distanteze, sa va instraineze…

Lasa Un Comentariu

avatar
distribuiri